Pohupovat se volně ve výšce padesáti metrů, pozorovat město pod sebou a dávat si oběd, večeři, brunch či drink je nezapomenutelný zážitek. A na podzim si znovu mohou užít všichni, kdo mají rádi výšky, romantiku, adrenalin i kulinářské speciality.
Letošní ročník, který startuje ve čtvrtek 2. září 2021, je navíc plný novinek. Už jen nástup zavěšenou plošinu, která se dokáže během pár vteřin proměnit v luxusní restauraci, putuje ze Žižkova k Vltavě. Populární atrakce se totiž z pražských Riegrových sadů přesouvá po letech přímo do srdce historické Prahy, na pražskou náplavku. Startovat se bude z Dvořákova nábřeží, a tak pohled na historické centrum budou mít účastníci jako na dlani.
Opět špičkový šéfkuchař, západy slunce i jídlo snů
To však není jediná změna této atrakce, která již pravidelně ozdobí konec léta v české metropoli. Po několika letech, kdy menu na plošině vytvářeli méně známí šéfkuchaři a kuchaři, se letošní ročník vytasí se skutečnou kuchařskou celebritou. Přípravu tříchodového a čtyřchodového menu v tradiční i vegetariánské verzi dostal na starost hvězdný šéfkuchař Marek Raditsch z Kampa Parku, který se do širšího povědomí zapsal jako jeden z porotců televizní soutěže MasterChef.
Poslední novinkou je pak luxusní verze večeře při západu slunce s názvem Premium, kdy bude skvostné menu doprovázet šampaňské a další špičková vína. Začíná se jako vždy na začátku září (konkrétně 2. září) prodlouženým víkendem a pokračovat se bude i další víkendy babího léta.
Krevety, líčka i créme brulée, na plošině chutě obletí svět
A teď už rychle k samotnému menu. Jako předkrm nachystal Marek Raditsch lahodné tygří krevety ochucené medovým dresinkem z pomerančových květů a pepřem timut.
Na místě teplého předkrmu se bude servírovat dýňová polévka v úchvatné variaci s červeným kari a kokosovým mlékem. Také hlavní chod překvapí rafinovaným snoubením evropských a asijských chutí, neboť jemná a křehká hovězí líčka získají pikantní podobu inspirovanou stylem gurmánské čínské provincie S‘-čchuan, naopak bramborové pyré coby přílohu dochutí japonský „křen“ wasabi. A sladká tečka na závěr? Tou bude vanilkové crème brûlée s malinovým sorbetem a pistáciemi.
Narozeniny, žádost o ruku, podniková jízda… Oblaka jsou vděčná
Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. K tomu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného vína. Oběd v oblacích stojí 2190 korun, za večeři hosté zaplatí 3380 korun. Výjimečným zážitkem je večeře při západu slunce, která stojí od 4190 korun až 5490 korun.
Kulinářská show nad metropolí Dinner in the Sky si získává stále širší okruh příznivců, je atraktivní, zábavná a jak se účastníci mohou každoročně přesvědčit i v Praze, také bezpečná. Dnes se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Vstupenky a dárkové poukazy lze koupit a rezervovat na webových stránkách dinnerinthesky.cz