Sonberk slaví Velikonoce ve velkém

Ukazuje nová vína a nejen ta.

Spojit otevření sezony ve vinařství s Velikonocemi a představením letošních novinek se rozhodlo jihomoravské vinařství Sonberk nedaleko Hustopečí. Poprvé v letošním roce bude mít otevřeno celý prodloužený víkend, návštěvníkům nabídne kompletní paletu novinek a chystá program pro děti a rodiče i dobré jídlo od známých brněnských streetfoodových kuchařů.

Celý program je postavený tak, aby si v něm něco našel kdokoliv, kdo si řekne, že chce do sonberských vinic vyrazit. A stojí samozřejmě na víně. Ochutnávat se bude nový suchý Ryzlink, Tramín a Pálava ročníku 2016, sonberská specialita – cuvée dělané ze 60 procent Chardonnay a 40 procent Rulandského šedého, které se dostalo do letošního Salonu vín – nebo nový Sauvignon ročníku 2017.

„Změnili jsme u něj technologii, pracujeme s novým lisem, který je uzavřený, takže se v něm lépe udrží svěžest moštu po celou dobu lisování,“ vysvětlila Dagmar Fialová, marketingová ředitelka vinařství, co dělá ze Sauvignonu 2017 krásně svěží ovocné víno, co voní a chutná trochu po angreštu, mučence a bezu.

Kromě toho se návštěvníci můžou v sobotu zúčastnit workshopu Faux Calligraphy, což je speciální technika okrasného psaní, které napodobuje tahy štětcem a inkoustovým perem. Myslelo se přitom i na maminky s dětmi, které nejen v době workshopu pohlídá sonberská au-pair. V neděli od 15 hodin se zase bude moct kdokoliv projít vinohrady s výhledem na Pálavu, a to dokonce s povídáním místního vinohradníka.

 

Sonberk leží ve vinicích, kde široko daleko není nic k jídlu, proto se jídlo na víkend přistěhuje až na místní terasu. Speciality známé z dnes tolik oblíbených pouličních kuchařských akcí přivezou Petr Zahnáš, David Tuška, Veronika Pořízková nebo Jan Křepský známí pod přezdívkami Zahn0, _uplotny, Iamveronicus a Sirjackal. Určitě dojde na jehněčí, domácí paštiky nebo cupcakes.