Patří k nejlepším světovým vinařstvím a pětici svých vín představí již zítra v kombinaci s pokrmy šéfkuchaře Vojtěcha Václavíka. Na své si tak přijdou ryby i mušle, líčka z divočáka a k tomu nádherná vína z tohoto prestižního vinařského domu.
Jedno ze sta nejlepších světových vinařství roku 2016 Livio Felluga (podle časopisu Wine & Spirits) představuje svá vína 4. dubna od 19 hodin v Cihelně. Pět vybraných vín doprovodí pečlivě sestavené menu šéfkuchaře Vojtěcha Václavíka, ve kterém využívá své nejoblíbenější recepty a přizpůsobuje je italskému vínu. Slavnostní degustační večer si užijete v přítomnosti samotného vinaře Maurizio Felluga, syna Livio Fellugi, který byl po desetiletí hlavním představitelem vinařství. Jedno z ochutnávaných vín (Terra Alte) je podle italského časopisu Decanter dokonce “nejlepším italským bílým vínem”.
A co se bude podávat? K Sauvignonu 2015 v soli pečená řepa s krémem z kozího sýra, kysanou ředkví, marinovanými cibulkami a křenem. Sharis 2015 doprovodí pošírovaný lososovitý pstruh s fenyklovým salátem a bramborovou omáčkou.
Terre Alte 2014 bude ideálním partnerem pečených hřebenatek s kompotem z grilovaného pórku a s omáčkou s kapary z divokého česneku. Pomalu pečená líčka z divočáka s krémovým šafránovým risottem ze špaldové pšenice a s lesními houbami vynikne v doprovudu Refosca dal Penduncolo Rosso 2011 a závěrečnou tečkou bude čokodávoý mousse a jahodový tatarák s Picolitem 2011. Cena večeře 1250 Kč.