Chutě na cestách. Garden Food Festival míří do Ostravy

Úspěšný start v pražské Invalidovně má Garden Food Festival za sebou, nyní se stěhuje na sever Moravy. Na Slezskoostravském hradě, kde proběhne 27. a 28. dubna, by neměl chybět nikdo, kdo miluje dobré jídlo.

Na své si přijdou milovníci vybraných delikates, ale také příznivci tradiční české kuchyně. Na výběr budou steaky, hamburgery, pečení pštrosi, vyzrálé hovězí, foie gras, asijská kuchyně, čokolády, pralinky, lanýže, vegetariánské a raw speciality a další dobroty. Na pódiu se budou střídat soutěžící soutěže MasterChef Česko, porotce a trojnásobný michelinský kuchař a ostravský rodák Radek Kašpárek. Doplní ho výborní a talentovaní kuchaři, a to David Valíček z Food Ateliéru, šéfkuchař konceptu Stračena Pub Radim Svačina nebo jeho kolega Martin Makovička, který vede kuchařský tým ve Mlýně U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku.

Workshopy, pokusy i charita

Nabitým dvoudenním programem hosty provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová. V areálu bude také point s živou muzikou, pro děti je připravena dětská zóna s mnoha atrakcemi – mimo jiné workshopy, tvůrčí dílny, chemické pokusy, hlavolamy, které přiveze olomoucká Pevnost poznání Univerzity Palackého. Pořadatelé také spolupracují s Národní potravinovou bankou, které na závěr festivalových dnů nabídne přebytečné potraviny a pokrmy. Jídlo putuje přímo do azylových domů či lidem v nouzi.

Pět měst stovky chutí

Garden Food Festival je největší gastronomický festivalový projekt v České republice. Od založení v roce 2015 se rozrostl do pěti měst – Ostravy, Olomouce, Uherského Hradiště a Rožnova pod Radhoštěm, letos sice chybí tradiční Zlín, zato se poprvé představil i v Praze. Vstupenky si mohou zájemci objednat na webových stránkách gardenfoodfestival.cz.