Zážitková kuchyně nad Prahou nebude chybět ani letos na podzim, gastronomická atrakce VEČEŘE V OBLACÍCH proběhne tentokrát v režii jednoho z nejzkušenějších šéfkuchařů mladé generace Ondřeje Korába. Ten už trénuje nejen u plotny, ale i na padáku. Místo zůstává stejné, labužnická gondola odstartuje vzhůru z Dvořákova nábřeží.
Vyhlídková plošina tedy opět nabídne hostům i hlavním aktérům této kulinářské show překrásný pohled na Prahu a její dominanty, nicméně Ondřej Koráb přiznal, že má smíšené pocity. Šéfkuchař, který už třetím rokem vede kuchyni Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, předtím měl tři roky na starost kuchyni hotelu The Grand Mark a rok sbíral zkušenosti v michelinské restauraci v Londýně rozhodně nemá problém s tím, uspořádat dvaadvaceti lidem u stolu hostinu, na kterou budou vzpomínat. Ale premiéri v oblacích provázejí ještě trochu jiné obavy.
„Je to pro mě velká čest a současně velká výzva, protože mám strach z výšek a pracovat padesát metrů nad zemí na otevřené plošině nebude jednoduché. Ale už s tímto strachem pracuji a letos v létě jsem skákal s padákem,“ popisuje netradiční přípravu Ondřej Koráb.
Z lázeňské na nebeskou kolonádu
Nás však zajímá hlavně to, co pro své hosty připraví. A zní to slibně. Už jen uvítání bude originální a vtipné – hosté si na úvod užijí teplou lázeňskou oplatku, připadat si tak mohou trochu jako na nebeské kolonádě. Následovat bude studený předkrm v podobě uzeného lososa s podmáslím a okurkou, teplý pak zastoupí lanýžová sedlina s Mattoni a koprovým krémem. Jako hlavní chod hodlá Ondřej Koráb servírovat pečené hovězí s konfitovanou bramborou, pyré z černého kořene a hovězí omáčkou. Na talíři pro vegetariány nahradí lososa uzené tofu, zatímco v hlavním chodu se místo hovězího bude podávat pečený tempeh. Dezert už bude pro všechny stejný, je inspirovaný dortem Pupp a dominovat v něm bude čokoláda s meruňkovým kaviárem a kokosem.
Takže už nezbývá nic jiného, než se těšit na menu, bezpečná a pohodlná speciální křesla, v nichž si hosté spolehlivě zajištěni bezpečnostními pásy mohou užít výjimečný zážitek na plošině vyzdvižené do vzduchu. A také si vybrat ten správný termín a čas.
Neváhejte s rezervací, možnosti se krátí
Ať už se rozhodnete pro tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři, s nákupem “letenek” raději neotálejte. Tahle jízda začíná už zanedlouho a možností s přibližujícími se termíny rychle ubývá. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce, která je také nejdražší – hosté za ní zaplatí 5850 korun. Naopak oběd v oblacích vychází na 2690 korun. Začíná se jako vždy na začátku září, první prodloužený víkend v oblacích proběhne od 7. do 10. září, druhý termín je 14. až 17. září.
Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny.