Ochutnat v Praze na jednom místě více než 130 moravských vín, dát si k nim zajímavá jídla. A zároveň posedět v těsné blízkosti Národního divadla. To vše nabízí nová vinná galerie Enotéka Michlovský. V historickém prostoru si hosté vychutnají nejen výborná tuzemská vína, ale i něco dobrého k tomu.
Vstoupíte do kavárny Slavia, ale neodbočíte doleva, jako byste šli do kavárny. Fígl je v tom, že projdete pravými dveřmi. A otevře se vám ráj tuzemského vína. Projekt Enotheca Café Slavia & Michlovský v historickém prostoru Paláce Lažanských na břehu Vltavy umožňuje návštěvníkům objevovat nejen tuzemská vína nejrůznějších stylů, ročníků, ale užít si i zajímavé vinné párování. Hosté tu mohou degustovat sekty i tichá vína ze známého vinařství Vinselekt Michlovský, mnohá oceněná na tuzemských i mezinárodních soutěžích.
Do enotéky na oběd? Proč ne
Zábava může být o to větší, že projekt nabízí jak degustace po skleničce, tak v tématických setech. Navíc pochopitelně v zajímavém vinném párováním. Tedy v kombinacích se specialitami moderní české i mezinárodní kuchyně. O gastronomickou nabídku podniku se zde stará šéfkuchař Dušan Svoboda, který koncept přizpůsobil vínům na míru. Od klasických jídel, přes lehká degustační sousta, čokoládu opět přímo k jednotlivým vínům, až po dezerty šéfcukráře Václava Krejčíka, je zde nekonečný prostor pro snoubení chutí.
Na 130 druhů vín v počtu až 2000 lahví, to už je slušná zásoba i pro rodinné či firemní oslavy. K podniku, kam vždy přicházeli za inspirací herci, básníci, malíři, spisovatelé, kde psal své skladby Bedřich Smetana a sedával Václav Havel, dobré moravské víno patří. Hosté si mohou vybírat z typických místních odrůd jako jsou ryzlinky, veltlíny, rulandy, Frankovka, Svatovavřinecké nebo třeba Modrý Portugal, i z méně běžných: například Medea, Lena, Savilon, Rinot, Malverina.