Pavel Býček je letos strůjcem gastronomických požitků, které již tradičně přináší do podzimní Prahy jedna z nejatraktivnějších kulinářských akcí Dinner in the Sky. Na plošině nad pražskou náplavkou, s kouzelným výhledem na dominanty města, si opět můžeme užít, oběd, večeři se západem slunce nebo třeba jen dokonalý koktejl. A novinky?
Už v loňském roce se plošina Dinner in the Sky přestěhovala přímo do srdce historické Prahy na pražskou náplavku. Také letos se startuje z Dvořákova nábřeží, a právě tato nádherná lokace umocní celý zážitek. Co se naopak mění je postava šéfkuchaře, neboť letošní nebeské menu dostal na starost hvězdný Pavel Býček, který působil v michelinském Alcronu a nyní má v Holešovicích vlastní restauraci The Eatery, která získala prestižní ocenění Bib Gourmand.
Podzimní chutě v letní atmosféře
Jako předkrm si pro hosty připravil tatarák z červené řepy s brynzou a oříškovým dresinkem. Chutě perfektně ladí a s rakouským veltlínem z Kamptalu jde vše perfektně dohromady.
Následuje kreativní verze koprovky s uzeným pstruhem a pečenými brambůrky. A jako hlavní chod kachní prso s pečenou dýní. Sladkou tečku představuje dezert opět doprovázený kouřovou show na základě přípravy za pomocí suchého ledu, tentokrát v souvisosti s hruškovým sorbetem, který je servírován společně s osvěžující kombinací domácího pribináčku s hruškovou oblohou. Vegetariánské menu představuje změnu prakticky jen v hlavním chodu, kdy se místo kachny servíruje rizoto z tarhoni s pečenou dýní a kadeřávkem.
Přibyl luxusní oběd s vinným párováním a šampaňským
Další novinky se týkají koncepce obědů, kde bude po vzoru prémiové večeře zařazen také prémiový oběd, během něhož se k pokrmům podávají špičková vína a šampaňské. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce v ceně 5850 korun, naopak oběd v oblacích vychází na 2490 korun.
Labužnická plošina letos vyjíždí nad Prahu od 1. do 4. září a od 8. až do 11. září. Dvaadvacet hostů dokonale připásaných bezpečnostními pásy si tak může užít krásný, bezpečný a chutný adrenalinový zážitek s výhledem na přípravu jídla a zasvěcenými komentáři profíků ať už k jejím podrobnostem či kvalitě vín.
Kdo nevyzkoušel, jako by nebyl
Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny -dodavatel pro gastronomii a širokou