The Monkey Bar, designová novinka na barové scéně. Skvělé koktejly i atmosféra

Opička k opičce…, aneb na pražské barové mapě přibyl nový podnik s originálním konceptem. Designový bar v přízemí pražského hotelu Falkensteiner láká na skvělé drinky postavené na ginu Monkey 47, překrásné prostředí zahrádky ve vnitrobloku i atraktivně koncipované interiéry. Takže kam jinam si jít „ulovit“ prima „opičku“?

Nový The Monkey Bar pokřtili „opičáci“ na slacklinách, jeho patronem je skupiny Monkey Business, sympatičtí a kreativní barmani vás překvapí možnostmi, jaké v koktejlech nabízí prémiový gin Monkey 47 a zdejší atmosféra vás doslova vtáhne do džungle požitků. A ačkoli je toto unikátní místo součástí Falkensteiner Hotel Prague, zdaleka nejde o typický hotelový bar. Nejenom, že má svůj vlastní vchod, ale také svým konceptem cílí i mimo hotelovou klientelu. Pražané i ostatní návštěvníci metropole tak mohou ocenit vedle precizního umění mixologie také vyladěnou a nápaditou gastronomii. V prostředí, které nikoho nemůže nechat v klidu, jsou jen další zárukou výjimečného zážitku, ať už sem přijdete na snídani, brunch, oběd, odpolední kávu či – a to samozřejmě – večerní relax po rušném dni či týdnu. Otevřeno je totiž po celý den.

Exotická oáza v samém srdci Prahy

Tento atraktivní bar už atmosférou velkolepé opening party ukázal, co mohou návštěvníci očekávat. Byl otevřen příznačně na Světový den koktejlů a o dechberoucí okamžiky se postaraly nejen kreativní drinky, ale také slacklinový mistr Lucas Irmler, pyšnící se sedmi zápisy v Guinnessově knize rekordů. Společně s dalším kolegou v opičím kostýmu s lehkostí a grácií divočili na pomyslných „liánách“ ve výšce 4. patra nově zrekonstruovaného domu na rohu Opletalovy a Růžové ulice. Ačkoli byl hotel rakouské společnosti Falkensteiner otevřen již v roce 2004, v uplynulých měsících prošel výraznou rekonstrukcí a jako jeden z městských butikových hotelů z Falkensteiner Premium Collection se počet jeho hvězdiček rozrostl na pět. The Monkey Bar byl už jen třešničkou na dortu celého konceptu a vychází z unikátní a dlouhodobé spolupráce prémiového ginu Monkey 47 z německého Schwarzwaldu a hotelu Falkensteiner, jehož kořeny sahají do jihotyrolského Pustertalu.

Snídaně mezi palmami, sklenka vína v květinovém salonku

Do nevšedního baru navrženého Aggi Bruch, německou interiérovou designérkou s kanceláří na Mallorce, vejdete průchodem plným palem a opic. Usadit se můžete na baru kolem unikátní mramorové chladicí desky, kde vám ráno naservírují vydatnou snídani a večer vám tu u barmani namíchají Signature koktejly, které si můžete vychutnat hned třikrát – očima, nosem, ústy. Kreativní receptury, krásná práce, základ ve zmiňovaném ginu, k tomu na zahrádce vnitrobloku v létě stín, v zimě příjemné vytápění, uvnitř ve členitém prostoru mnoho příležitostí relaxovat a užívat pití, jídlo, klid a nebo naopak hudbu či tanec… Každá ze tří místností baru má odlišný design a atmosféru, která se proměňuje i během dne.

Chtěli jsme v Praze vytvořit unikátní celodenní bar s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí i místní. K tomu provozujeme hotel, nechtěli jsme však další hotelový bar,“ vysvětluje Claudio Sturm, ředitel Falkensteiner Hotel Prague. „Nemáme hotelový bar, ale bar s hotelem,“ dodává.

Luxusní „finger food“ – hravost, modernost, svěžest

S nevšedním konceptem celodenního baru souzní i moderní pojetí menu, které se třikrát denně proměňuje. Večerní à la carte představuje promyšlené a vizuálně i chuťově atraktivní pokrmy, které lze jíst bez příboru. „Minimalizací příborů máte více místa na stole, což přímo vybízí ke sdílení jídla. Celý večer si tak můžete vychutnat řadu netradičních ingrediencí v pokrmech luxusního provedení, jako jsou například francouzské tousty s lanýžem nebo mušle sv. Jakuba s pastinákovým pyré. Ke koktejlům jsme raději zvolili více drobných jídel, i když máme i bohaté tropické saláty s tuňákem či kuřecím masem a mangem. Hravým doplňkem je popcorn, ochucený našimi domácími bylinnými oleji,“ popisuje šéfkuchař Nenad Jovanović, který mimo jiné vařil i v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy.

Pestré menu provází i pestrá nabídka drinků ve sklenkách chlazených dusíkem. Polovinu tvoří koktejly z prémiového ginu Monkey 47, které servírují tzv. prebatched. To znamená, že barman namíchá pečlivě drinky s předstihem a nechá je vychladit. „Výhodou je, že drink bude vždy chutnat stejně a dostanete ho pokaždé ve špičkové kvalitě, kouzlo míchání před hostem nahrazuje osobní dokončení každého drinku u speciálního chlazeného stolu. Naším záměrem je, aby si hosté drinky vybírali podle jednoduché chuťové charakteristiky, která je v menu znázorněna slovně a graficky,“ popisuje manažer baru Benedikt Houda, který stojí za vytvořením koktejlové nabídky s tropickou atmosférou v minimalistickém pojetí. Eleganci koktejlů pozdvihují asijské a neznámé suroviny, které u nás jen tak nenajdete, což dokládá například koktejl Mango Sticky Rice podávaný v mističce na sake, zdobený sezamem, rýžovou espumou a plátkem manga.

Opice ve skle, džungle v pohybu

Ačkoliv je v Monkey Baru dobře v každou denní dobu, nejživěji je tu vždy v pátek a v sobotu večer, kdy se o pořádnou zábavu na barové zahrádce starají dýdžejové. Patří k nim i Matěj Ruppert ze skupiny Monkey Business, který se zároveň stal ambasadorem nového podniku. A to je tu teprve ta správná atmosféra – džungle ožívá spoustou zvuků, barev, světel… Což je přesně to, oč tu běží.

Tak vzhůru do džungle! A malá opička nikdy nezaškodí.