Vánoce si bez dobrého jídla umí představit jen málokdo. Vytvořit si dobré jídlo doma už může být pro někoho trochu oříšek. navíc na některé speciality, už vzhledem k složitosti přípravy je lepší vyrazit do restaurace. Proto se vedle zanalců gastronomie, ti méně šikovní kuchtíci mohou schovat za označení gurmet a vyrazit na exkluzivní vánoční menu.
Tradičně sváteční nabídku připravuje restaurace Hergetova cihelna na pražské Kampě. Letos za 1450 koun můžete ochutnat:
Křupavý chips z vepřové kůže, quinua, houby, česnek, majoránka
Losos Gravlax, křupavé bramborové rösti, avokádový krém, zauzený kaviár z lososovitého pstruha
Grilované kachní prso, kroketa z brambor a kachního confitu, fenyklový kompot, Madeirová omáčka
Hruškový koláč Tatin, vanilková zmrzlina, Chantilly krém
A nemůže chybět výběr tradičního vánočního cukroví
Pokud byste chtěli zabrousit do tradičních českých vánoc, zkuste šnečí menu.
Dobrou chuť