MARRIOTT 25 LET V PRAZE. Ikona pohostinství v srdci historického centra hýčká hosty luxusem i důrazem na lokálnost

Oslavy25 let hotelu Marriott
5editel Hotelu Marriott Prague Robert Grader, oslavy 25 let v Praze

Jedinečný genius loci, vynikající ubytování a špičkové služby. Marriott Hotel Prague oslavil čtvrt století od svého otevření na českém trhu. Během této doby si jeho pohostinnost užívali vrcholní politici, hvězdy showbyznysu, sportovci. Celebrity i běžní turisté z celého světa. Za tuto dobu si vybudoval pozici jednoho z nejoblíbenějších hotelů v centru Prahy. A stal se významným bodem na mapě cestovního ruchu, kam se hosté vrací za komfortem, autentickými zážitky a pohodou.

Navodit pocit domova v souhře s dokonalou péčí. Díky výjimečnému servisu a osobnímu přístupu k hostům si hotel získal srdce tisíců návštěvníků z celého světa. Turistů přijíždějících za odpočinkem i klientů navštěvujících Prahu pracovně. Pro milovníky pohodlí, designu, dobrého jídla a originálních cestovatelských zážitků je pobyt v pražském hotelu Marriott spojujícím moderní luxus i tradiční český kolorit doslova povznášející.

Na pražskou hotelovou scénu vstupil sebevědomě v květnu 1999 a od té doby je její neodmyslitelnou součástí. Na půdě Marriottu se v Praze během let uskutečnila řada prestižních akcí, od mezinárodních konferencí po významné svatby. A už jen klientela mluví za své. Mezi váženými hosty byli například španělský princ Felipe, političtí lídři včetně Václava Havla, Jacquese Chiraca a Madeleine Albrightové. Slavní operní pěvci Renée Fleming, Dmitrij Hvorostovskij či José Cura. A také herci Alain Delon, Kevin Costner, Bruce Willis a Lorenzo Lamas. K hotelovým hostům patřil i tým Realu Madrid vedený Zinédinem Zidanem. Stejně jako světově uznávaní hudebníci a kapely – například Linkin Park, Pet Shop Boys, Rammstein, LP a Buena Vista Social Club.

„Oslava 25 let fungování na českém trhu je pro nás velkým důvodem k radosti,

ROBERT GRADER, GENERÁLNÍ ŘEDITEL MARRIOTT HOTEL PRAGUE.

„Toto výročí není jen připomínkou naší historie, ale i závazkem nadále pokračovat v budování vztahů s místní komunitou, stále intenzivněji podporovat udržitelnost a přispívat k jedinečné atmosféře tohoto skvělého města,“ říká Robert Grader, generální ředitel hotelu.

Produkty z farem, lokálnost, udržitelnost i včely na střeše

Za úspěchem Marriottu v Praze totiž stojí nejen luxusní zázemí a servis, ale i dlouhodobý závazek k podpoře místní komunity. Hotel spolupracuje s českými řemeslníky a nakupuje suroviny od lokálních farmářů a dodavatelů. Pod vedením šéfkuchaře Davida Rejhona získala hotelová restaurace The Artisan velkou oblibu mezi místními i zahraničními hosty. Menu staví na sezónních, regionálních surovinách a klade důraz na udržitelnost, principy zero waste a také autentické chutě české kuchyně.

Šéfkuchař restaurace The Artisan David Rejhon je mistrem skvělé kuchyně a zastáncem myšlenky, že kouzlo spočívá v detailu

Rejhonův tým navíc nedávno instaloval na střechu hotelu vlastní včelí úly, aby přispěl k podpoře lokální biodiverzity. První med stočili vloni v létě a mají ho úžasný. A byť je to další práce navíc a taky starost, roj se už například zatoulal i k sousedům, je to kus přírody v srdci města. A dát si k snídani med z úlů, které má člověk dosova nad hlavou, je nečekaný bonus. The Artisan tak představuje víc než jen místo pro skvělý oběd či večeři. Je to komplexní zážitek z udržitelné gastronomie, jedinečných chutí a elegantního propojení moderní kuchyně s lokálními zvyky a tradicemi

Pohled do minulosti a cesta vzhůru

Pražský Marriott si během čtvrtstoletí prošel mnoha důležitými milníky. Původně měl 112 zaměstnanců a hned po svém otevření se rychle zařadil mezi nejlepší hotely v Česku. V roce 2001 získal ocenění za Nejlepší hotelový řetězec v ČR. O rok později vítal mezinárodní delegace během summitu NATO a v roce 2004 instaloval svou první Wi-Fi síť – technologii, která byla tehdy novinkou a okamžitě posílila jeho pozici mezi moderními hotely.

V roce 2009 oslavil hotel deset let provozu, během kterých ubytoval více než 1,3 milionu hostů, a získal ocenění za udržitelné osvětlení jako první pětihvězdičkový hotel v Praze zapojený do evropského projektu „green light“. Rok 2021 přinesl rozšíření hotelu o 123 nových pokojů a otevření restaurace The Artisan. V roce 2023 se hotel pochlubil rekordní návštěvností 120 000 hostů a restaurace obdržela cenu za Nejlepší udržitelný projekt na prestižních Grand Tourism Awards.

V roce 2024 Marriott pokračoval v investicích do zázemí pro hosty – rozšířil bazén, modernizoval fitness centrum a tým restaurace The Artisan, vedený šéfkuchařem Davidem Rejhonem, získal prestižní ocenění Šéfkuchař roku. Hotel dnes zaměstnává téměř 200 lidí, kteří svým úsilím každý den přispívají k tomu, aby byl Marriott místem, kam se hosté vždy rádi vrací.

Budoucnost je jen další příležitostí, jak růst

Ovšem v plánu jsou už i další technologické inovace, ještě větší důraz na ekologii a spolupráci s místní komunitou. Pražský Marriott je důkazem, že moderní luxus může jít ruku v ruce s udržitelností a ohleduplností k místní kultuře a prostředí, aby tak další čtvrtstoletí mohl svým návštěvníkům přinášet to nejlepší z Prahy.

„Pro nás všechny v Marriott Hotel Prague je to opravdu výjimečná chvíle. Upřímně děkujeme našim hostům, partnerům a Praze za podporu, kterou nám během uplynulých 25 let poskytli. Moc se těšíme na další roky, kdy budeme mít tu čest sloužit tomuto nádhernému městu a vítat hosty z celého světa,“ dodává Robert Grader.