POPULAR NEWS
- All
- Aktuálně
- Archiv
- BIO
- Časopis
- Cestování
- Champagne
- Chorvatsko
- Články
- destiláty a likéry
- Francie
- Gastronomie
- Grilovani
- Highlights
- Hlavní slider
- Itálie
- Koktejly
- Lidé
- Maďarsko
- Mohlo by vas zajimat
- Nápoje
- Německo
- Novinky
- Oceněná vína
- Portugalsko
- Pozvánka
- Produkt
- Rakousko
- RECEPT
- Recepty
- Restaurace
- Rozhovor
- Sardinie
- Slovensko
- Slovinsko
- Soutěž
- Styl a image
- Téma
- Téma
- Událost
- Vánoce
- Videa
- Video
- VÍNO
- víno&styl
- Whiskey World
Více
Talíře Svatého Martina
Pokud ještě nevíte, jak stylově zažít nedělní Svatomartinský oběd - zkuste tradiční menu trochu jinak. V restauraci Mlýnec vás určitě překvapí... a nejen designem
Svátek svatého...
Jak si dopřát prvorepublikovou hostinu
Kulinářská nabídka v období první republiky byla poctivá, pestrá, lokální i poučená světem. Na stoly tak přicházely lahůdky, kterým čas nijak neubral na kráse....
WORD CUP 2016
PŘÍPITEK NA DOBROU VĚC
Oficiální šampaňské 52. MFF Karlovy Vary, Moët & Chandon přivádí na festivalovou půdu rituál známý...
Rum Serum Gorgas rozstřelil Hongkong
Zacílit a trefit do černého. Přesně to se podařilo Rumu Serum Gorgas české značky Kratochvílovci....
Vítězové Prague Wine Trophy 2017
Festival Prague Wine Week je každoročním vyvrcholením prestižní mezinárodní soutěže vín Prague Wine Trophy, která...
WRC Rally Cup
Kaiserštejnský palác hostil galadegustace Premier Wines & Spirits
Kaiserštejnský palác hostil galadegustace Premier Wines & Spirits
29. a 30. ledna 2019 proběhl již 5....
Burčák bude již za týden!
Letošní rok je teplotně nadprůměrný, a to se odráží i na kvalitě a zralosti hroznů....
Král vín a stupně vítězů 2024. Hlavní „korunka“ patří Merlotu z vinařství Kern
Devatenáctý ročník prestižního projektu Král vín vyhlásil výsledky soutěže, do níž 165 českých a moravských...
SPORT NEWS
CYCLING TOUR
Červená jízda Velkopavlovickem
Nejpěstovanější odrůdou velkopavlovické vinařské podoblasti je sice veltlín, ale hlavní slovo tu mají vína červená. Nejvíce se tu daří Frankovce, Svatovavřineckému, Modrému Portugalu. A...
VieVinum 2022. Odložené oslavy i krása velkých vín
O kvalitě vinařství Rakouska svět ví, zná zdejší vína i odrůdy. A to nejen kvůli dlouhotrvajícímu vynikajícímu marketingu, ale také zásluhou přehledné klasifikace a...
Tarapacá slaví 20 let v Česku
Chilská značka Tarapacá oslavila 21. 9. dvacáté výročí působení na českém trhu. Na slavnostním večeru v restauraci Bastion v Praze u této příležitosti uvedla...
Cena Svatomartinských vín zůstává a už jsou tady
Svatomartinská vína budou letos kvůli náročným klimatickým podmínkám vzácnější, na trh míří necelé 2 miliony lahví. Cena přesto zůstává na úrovni minulých let....
Lanýž a nudle. Piemontská klasika
Jsou hebké jako dech, hedvábně tenké proužky domácích nudlí zvaných tajarin. Ručně krájených, typických pro severoitalský region Piemonte. Co je jejich zvláštností? Spousta žloutků....
TENNIS
16. ROČNÍK MISTROVSTVÍ ČR V ŘEZU RÉVY VINNÉ – MEMORIÁL JANA...
V pátek 28. února 2020 se uskuteční 16. ročník odborné soutěže v řezu révy vinné, kterou tentokrát hostí Šlechtitelská stanice vinařská ve Velkých Pavlovicích. Tradiční...
ProWein 2022 úspěšně zrestartoval. Nadchl návrat k živým degustacím a obchodům...
Veletrh ProWein letos v květnu opět upevnil své pozice. Důkazy jsou jasné: 5 700 vystavovatelů z 62 zemí, více než 38 000 odborných návštěvníků...
NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Pohár Karla IV. přináší příležitost pro nejlepší Rýňáky a Rulandské modré
Znovuobnovená mezinárodní soutěž vín O pohár Karla IV. pokračuje již brzy 5. ročníkem. Vinaři a dovozci mají POSLEDNÍ ŠANCI přihlásit své "královské" kousky. A to v podobě vín pouze ze dvou hroznů: Ryzlinku...
DEN ORANŽÁD. Žádný hipsterský trend, ale fenomén. Vína barvy jantaru mají svátek
Oranžová vína nejsou jen trend. Jsou prostě jiná. Od jejich historie, způsobu výroby, po příležitosti a jídla, k nimž se hodí. A v říjnu slaví svátek.
Léto ve vinici. Když je bio nejen víno
(aktualizováno) Jakmile rozkvete vinice a teď nemluvíme jen o révě, je to pastva pro oči. Zvlášť pokud jde o vinohrad vedený v biorežimu, ten pak vypadá často jako zahrada. Květiny a bylinky prokypřují půdu,...
Francie v Troji. Francouzské trhy se přesouvají na Trojský zámek
Šestnáctý ročník Francouzského trhu v Praze přináší opět přehlídku vynikajících vín a francouzských specialit. Letos své produkty představí na čtyři desítky vystavovatelů a čtyři dny v duchu francouzské pohostinnosti nabídnou i francouzskou hudbu a...
Změny v Champagne Deutz. Novou sklepmistryní je Caroline Latrive
Ve výrobě prestižního šampaňského domu Deutz dochází ke generační i genderové obměně. Nástupkyní stávajícího sklepmistra Michela Davesneho je jeho současná spolupracovnice a zkušená enoložka Caroline Latrive. Ve funkci střídá svého mentora, který odchází do...
Nejlepším vínem Salonu je Ryzlink vlašský. Mikrosvín Mikulov má šampiona
Jaké je složení nového Salonu vín pro rok 2023? Každoročně koncem listopadu je rozhodnuto o vybrané stovce nejlepších vín Národní soutěže vín ČR. Včetně šampiona, který je vyhlášen vzápětí po finálním hodnocení. Zatímco slavnostní...
VINOZOOM Vinařství roku 2022 už zná své finalisty
S novinkou - Porotou juniorů, která doplňuje klasické porotce - a heslem "Nevyzkoušené je nepoznané" finišuje do finále letošní 13. ročník soutěže Vinařství roku. Právě dnes vyhlásil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich devět podniků,...
Vinná párty Weinviertelu. V Retzu opět vytryskne víno ze dvou fontán
Po velkolepých oslavách vína ve Znojmě, na Pálavě či v Mělníku je příležitost zažít další unikátní vinobraní v dolnorakouském Retzu. Již tradičně o posledním zářijovém víkendu čeká návštěvníky jen kousek od hranic atraktivní program...
Česko má svou národní sommelierku. Klára Kollárová se stala hlavní zástupkyní českých a moravských...
Nová pozice národního sommeliera vyžaduje absolutní profesionalitu, v důsledku jedinečných půdních a klimatických podmínek je práce s českými a moravskými víny velmi náročnou a specifickou disciplínou. Proto se Národní vinařské centrum rozhodlo zvolit maximálně...
Po roce znovu v oblacích. Nebeské menu nad Prahou
Pavel Býček je letos strůjcem gastronomických požitků, které již tradičně přináší do podzimní Prahy jedna z nejatraktivnějších kulinářských akcí Dinner in the Sky. Na plošině nad pražskou náplavkou, s kouzelným výhledem na dominanty města,...
Letní grilování. Kdo v téhle disciplíně vítězí? Muži nebo ženy?
Pomalé grilování, uzení, přirozená chuť co nejšťavnatějšího správně ožehnutého masa. A hlavně příprava nejlépe na dřevěném uhlí. Nic jiného nemá tu úžasnou atmosféru.
Je to rituál lahodící mužům, který milují i ženy.
Pán venkovní kuchyně krotí...
Jsme mistři! Na medaile za naše vína jsme si už zvykli, nyní se vinaři...
Na letošním Mistrovství Evropy ve fotbale vinařů VINO EURO 2022 startovali vinaři z České republiky teprve podruhé, přesto se jim podařilo nečekaně zabodovat. Ve finále zvítězil právě FC Czech Wine Team. Jak to vypadá,...
Svět pomáhá vinařům z údolí Ahr. Drtivé povodně v Německu ničily sklepy i vinice
Počasí v Evropě se letos nevyhýbá extrémům, ničí lidské životy, bourá domy, devastuje krajinu. Nejprve tornádo na Moravě, nyní povodňová katastrofa v sousedním Německu, která postihla zejména vyhlášenou oblast místních červených vín, údolí řeky...
Svatomartinské menu doma či na objednávku. Oslavy jsou letos komorní
Svatomartinská vína ročníku 2020 jsou vybrána a slibují opět vysokou kvalitu. Vzhledem k nouzovému stavu jsou sice tradiční oslavy zrušeny, přesto si však zážitek s mladým vínem ve spojení s husím či kachním menu můžeme dopřát. Příležitostí...
Velikonoce plné barev a chutí. Křehká mladá masa, medvědí česnek či kopřivy
Jsou lehká, barevná a čerstvá, velikonoční jídla, to je oslava jara a života na talíři. Letošní oslavy sice nemůžeme trávit v širším kruhu rodinném, ale byla by chyba neužít si alespoň jejich svěží chutě.
Velikonoce...
Kam na Valentýnské menu? Ve městě se srdcem ve vínku chutná dvojnásob
Atraktivní finediningová restaurace Cucina jídlo&víno na poděbradské kolonádě dělá nyní radost nejen labužníkům, ale i všem zamilovaným. Kreativní chuťové variace se tu o víkendu snoubí s romantikou.
Svatý Valentýn se jako novodobý svátek všech zamilovaných...
Chutě na cestách. Garden Food Festival míří do Ostravy
Úspěšný start v pražské Invalidovně má Garden Food Festival za sebou, nyní se stěhuje na sever Moravy. Na Slezskoostravském hradě, kde proběhne 27. a 28. dubna, by neměl chybět nikdo, kdo miluje dobré jídlo....
SOUTĚŽ: Vyhrajte knihu Nejlepší restaurace 2025 oceněné Zlatými lvy
Stovka nejlepších restaurací v knižní podobě vybraná z hodnocení proškolených inspektorů v produkci českého nakladatelství TopLife Czech přichází na trh už pojedenácté. A to s jasným cílem: nabídnout objektivní a nezávislé hodnocení kvality služeb...
MAĎARSKO ROZSVÍTILY NOVÉ HVĚZDY. Rekordní michelinský úspěch
Maďarská gastroscéna slaví. A v hledáčku labužníků její atraktivita stoupá jako raketa. Nově jí třetí ročník Michelin Maďarsko 2024 přidal další hvězdy: jednu klasickou a jednu zelenou. Takže celkem je to 12 klasických a...
Premiéra ProWein Business Talks. Online diskuse na téma digitalizace ve víně vzbudila obrovský zájem
ProWein spustil novinku, zahájení série diskusních panelů ProWein Business Talks bylo velmi úspěšné. Více než dvě stovky účastníků napříč vinařským světem dychtivě sledovalo online seminář "Digitalizace vinařského sektoru". Diskusi se třemi významnými odborníky z...
PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v těžkých dobách,“ tvrdí...
Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v plném poroudu. Aktuální stav, novinky a plány představil novinářům jeho ředitel Peter Schmitz na tiskové konferenci v adventní atmosféře...
VÁNOCE: Svátky musí bublat. Průřez šumivým světem pro slavnostní chvíle…
Vánoce s šampaňským
Tekutý kalendář nejen pro advent. Zatraceně dobrý, poučný i krásný dárek pod stromeček
Je jich dvanáct, pocházejí z kolébky vína, Gruzie, a rozsvítí vám i všední den, natož ten sváteční. Překvapte blízké originálním, zajímavým, hlavně ovšem moc chutným dárkem, který spolehlivě potěší každého milovníka vína. SADOU VÍN,...
OIV přichází s první bilancí vinařského roku 2024. Vinaři čelí stále větší nejistotě
Víno je nejen požitkem ve skleničce, ale i zrcadlem přírodních podmínek, vrtkavosti ročníku a úsilí vinařů. Světová sklizeň 2024 opět ukazuje, jak je je vinařský obor zranitelný tváří v tvář klimatickým výkyvům. Od extrémních...
Organizace pro révu a víno OIV oslavila 100 let. Do další stovky vstupuje s...
Mezinárodní organizace pro révu a víno OIV oslavila stoleté výročí od svého založení v roce 1924. To už si žádá důkladné ohlédnutí za prací, která za ta léta zformovala svět vína tak, jak jej...
NA SVAŘÁK. Jak si ho užít? Kde hledat nové chutě a jak ho „vytunit“
Svařené víno má sezónu. Připravte si je v nových variantách.
CRINKLES ANEB KOLÁČKY VE SNĚHU. „Vrásčité“ a božské
Do jejich názvu se vepsala typická rozpraskaná krustička, která bývá poprášená moučkovým cukrem. Mohou být s kaštany, skořicí, čokoládou, zázvorem... Jedno ale mají všechny společné. Crinkles lidé prostě milují a nejenom na Vánoce. Napovrchu...