JEDE TRAKTOR. Spanilá jízda odstartuje první ročník Traktoriády

Traktoriáda v Čáslavi

Traktor je pomocník, traktor je pro polnohospodáře nutnost, traktor může být i láska. První ročník Traktoriády startuje svoji spanilou jízdu v sobotu 12. října v Národním zemědělském muzeu v Čáslavi. Uvidíte, jaké krásy umí vyrobit zlaté české ruce.

Hlavní roli hrají totiž traktory tuzemské výroby. Historicky první Traktoriádu – den ve znamení motorů, spanilých jízd, napětí a soutěžení – doprovodí i bohatý program. Chybět nebude samozřejmě oobčerstvení.

Není nad to přitáhnout děti k práci na vinici od mala. Takhle to praktikují vinaři v Chianti

Prostor pro staříky a krasavce z polí

„V našem muzeu se zabýváme především sběrem a dokumentací továrních řad traktorů, sklízecích mlátiček, lokomobil nebo kombajnů. Ale jednou do roka chceme dát prostor také všem majitelům traktorových voříšků, kteří dodnes brázdí naše pole, aby se u nás mohli předvést v celé své kráse,“ říká ředitel NZM Čáslav Vladimír Michálek.

Nejen majitelé traktorů domácí výroby se dočkají opravdu bohatého programu. Pořadatelé mysleli na všechny věkové kategorie. Návštěvníky čekají jízdy na traktorech, řada soutěží. Děti si budou moci zajezdit na šlapacích kárách nebo si nechat pomalovat obličej. Spanilé jízdy na traktorech jsou pro Čáslav tradiční, letos budou jezdit traktory značky John Deere a Güldner.

Akrobace, přehlídka i soutěž o nejzajímavější kousek

Vrcholem programu bude vystoupení Mirka „Sporťáka“ Freye, který nabídne show plnou napětí a odvážných kousků. Na závěr pořadatelé vyhodnotí diváckou anketu a vyhlásí nejlepší aktéry a nejzajímavější traktor. Traktoriádou provede návštěníky moderátor Michal Trnka.

Akce nabídne také otevřené depozitáře a expozice se zemědělskou technikou a to po celý den. Stejně tak si hosté mohou během dne zakoupit něco dobrého k občerstvení.

Akce proběhne v sobotu 12. října od 9 do 17 hodin do Národního zemědělského muzea v Čáslavi. Základní vstupné je 150 Kš, rodiny a senioři se mohou těšit na slevu.