KOKTEJL MĚSÍCE: Osvěžující, legendární, jeden z nejpopulárnějších vůbec. Daiquiri stojí na třech základních ingrediencích, ale může mít i řadu variant. A jak chutná „po česku“?
Červenec se nese ve znamení letních oslav, festivalů, akcí, které přinášejí radost a osvěžení i do všedních dní. Protože není nic lepšího než si po dni v práci vyčistit hlavu za teplého večera lahodným drinkem. A ikonický koktej Daiquiri je k tomu jako stvoření, o čemž svědčí i fakt, že právě v půli července (od 12. do 21.7.) má svůj světový týden Daiquiri Week. Protože jeden den na jeho poctivé vychutnávání nestačí. Mimochodem jak se dočtete i ve Wikipedii, jedná se o jeden ze šesti základních nápojů uvedených v klasice Davida A. Emburyho The Fine Art of Mixing Drinks. Ovšem co už se tu nedočtete je skutečnost, že tahle legenda má i svou českou variaci.
Carola Urru odvážně mísí Kubu a Česko
Právě pro letošní Daiquiri Week, který si připomínají ve třech pražských barech si připravila barmanka Carola Urru ojedinělou verzi. Carola, která je zároveň spoluzakladatelkou známého Savage Baru spojila tradiční kubánské ingredience s českými prvky a vznikl tak jedinečný chuťový zážitek. Kdo to má do Savage Baru daleko, nebo tu ochutnávku nestíhá, může si jej namíchat podle jejího receptu doma.
COCKATOO
Suroviny: 15 ml Ron Santiago de Cuba 11 Years Old, 30 ml šťávy z limetky, 20 ml domácího švestkového sirupu, doušek slivovice, 2 kapky solného roztoku
Postup: Všechny ingredience spojte pomocí šejkru a ve sklenici dozdobte sušenou švestkou a švestkovou pěnou.